Τραγικές διαιτησίες δίχως τιμωρία που μεγαλώνουν (κι άλλο) την προκατάληψη που υπάρχει

Δημοσιεύτηκε στις:

Σούπερ αποδόσεις από το Stoiximan στα Κυπριακά ματς! Παίξε με 100€ bonus, 0% γκανιότα και περισσότερα από 150 ειδικά στοιχήματα για τα παιχνίδια του Κυπριακού πρωταθλήματος.

Απίστευτα λάθη είδαμε από τους διαιτητές αυτή την αγωνιστική και συγκεκριμένα από τους Σκαπούλλη και Νικολαΐδη που πραγματικά εκνεύρισαν τον κόσμο με τις αποφάσεις τους ενώ ο πρώτος ανέβασε μέχρι και την πίεση στους συνταξιούχους που βρέθηκαν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

 

Είναι αλήθεια πως στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και μετά το πέρας των έξι αγωνιστικών αναφέρθηκα στην διαιτησία μας που μέχρι εκείνο το σημείο τα πήγαινε ομολογουμένως πολύ καλά. Αρκετοί ήταν αυτοί που με κατηγόρησαν για το σχόλιο μου αυτό, αλλά βλέποντας κανείς τα πράγματα αντικειμενικά αυτή ήταν η αλήθεια όσο αφορά τις διαιτησίες που είχαμε πέρα από μερικά μικρά λάθη που σίγουρα δεν έκριναν αποτελέσματα. Όπως και τότε, έτσι και τώρα όμως δεν μπορώ παρά να μην πάρω θέση στα όσα είδαν τα ματάκια μου στις αναμετρήσεις Ανόρθωση-ΑΕΚ και Δόξα-ΑΕΛ.

 

diamraianp

 

Οι συγκεκριμένοι διαιτητές όρισαν με τα σφυρίγματα τους πραγματικά την εξέλιξη του ματς και έδειξαν πως οι αδυναμίες τους σε ματς με πίεση είναι πολύ μεγάλες. Ο Σκαπούλλης που ορίστηκε στο ένα εκ των δύο ντέρμπι της αγωνιστικής «κατάπιε» πραγματικά δύο πέναλτι για την κάθε ομάδα. Ειδικά στην φάση της «Κυρίας» στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο ίδιος βρισκόταν πάρα πολύ κοντά στο σημείο που έγινε η παράβαση αλλά αρνήθηκε να σφυρίξει και στις δύο περιπτώσεις καθώς όπως φάνηκε είδε κάτι άλλο από αυτό που είδε όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Από την άλλη ο Νικολαΐδης σε ένα πέναλτι που έβγαζε μάτια στο πέσιμο του Νιανγκ μέσα στην περιοχή της Δόξας έδωσε επιθετικό(!) φάουλ ενώ μερικά δευτερόλεπτα αργότερα σφύριξε την εσχάτη των ποινών κατά της ομάδας της Λεμεσού.

aeldiarmty

Είναι στιγμές που αναφέρουμε πως ο κόσμος είναι προκατειλημμένος και όντως έτσι είναι τις περισσότερες φορές χωρίς να τον αδικούμε και αυτό βεβαίως. Δεν ξέρω τι είναι πιο τραγικό, να πιστεύει ο κόσμος πως αυτά είναι ηθελημένα λάθη ή το γεγονός πως οι διαιτητές αυτοί δεν είναι άξιοι να βγάλουν ένα παιχνίδι χωρίς τραγικά λάθη; Όσο αφορά τις τιμωρίες αν αυτές υπάρξουν λίγο πολύ είναι γνωστές. Δύο ματς εκτός και επαναφορά μετά από κανένα μήνα που θα ξεχαστεί το θέμα σε παιχνίδι ομάδας που διαμαρτυρόταν προηγουμένως για τον εν λόγω διαιτητή. Τα παραδείγματα αρκετά.

 

tragfida

 

Όταν υπάρξουν επιτέλους τιμωρίες που αναλογούν σε όσους κάνουν λάθος ίσως να έχουμε και τις διαιτησίες που πρέπει. Όσο αφορά το πρόστιμο όσων αναφερθούν για την διαιτησία μπορώ να πω πως είναι το λιγότερο τραγικό και μερικώς φασιστικό. Το μόνο θετικό μέσα σε όλα αυτά και που προκαλεί μάλιστα και το χαμόγελο μας μέσα σε όλα τα άλλα, είναι πως οι διάφοροι παράγοντες, εκπρόσωποι Τύπου αλλά και οι προπονητές των ομάδων βρίσκουν διάφορους πρωτότυπους τρόπους κάθε φορά για να αναφερθούν για την διαιτησία έτσι ώστε να γλιτώσουν την τιμωρία και το πρόστιμο.

 

Κρατάμε την επική ατάκα του Μήτρου «θέλει πολύ ικανότητα για να εκνευρίσει κάποιος συνταξιούχους και γυναικόπαιδα» αλλά και την περιποιημένη δήλωση του Θεόδωρου Αντωνίου «έχουμε αδυναμίες... Τις είδαμε στο τέλος του αγώνα» αναφερόμενος σαφώς στον διαιτητή της αναμέτρησης.

 

savvas's picture

Σάββας Πηλακούτας